Malzemeler :
  • 1 Adet Büyük Boy Limon
  • 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
Hazırlanışı :
Limonunuzun dış kabuğunu en ince rendeniz ile rendeleyin. Rendelerken limonun sadece sarı kısmı rendelenecektir.
Daha sonra rendelenmiş limon kabuğu ile şekerinizi derin bir kapta elinizle 10-15 dakika kadar yoğurun. Şeker ve limon kabuğu iyice ezilsin. Ardından bir kenara toplayıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın. Limon suyunu sıkıp üzerine ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın. Bu esnada suyunuzu yavaş yavaş ilave edin. Bir tülbent ile süzdükten sonra soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Püf Noktası :
  • Kullanacağınız limonun kalın kabuklu olması önemlidir. Aynı zamanda yatak limonu denilen bu tip limonun suyu fazla ve aroması da keskindir.
  • Dilerseniz Satsuma mandalina kabuğu rendesi de ilave edebilir ve farklı bir aroma elde edebilirsiniz. (İlave edeceğiniz mandalina kabuğu miktarı kadar limon kabuğunu azaltmayı unutmayın.)
  • Limonatanızı nane yaprakları ve limon dilimi ile servise sunmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz