Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 15 Adet Kuru Kırmızı Biber (Salçalık)
- 4-5 Diş Sarımsak
- 1 Adet Küçük Soğan
- 1 Su Bardağı Parmak Galeta
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
- Tuz
Biberlerimizi kaynamış su içinde iyice yumuşayıncaya kadar bekletelim. Soğanımızı rendeleyip sarımsaklarımızı iyice dövelim. Cevizi ve galetaları mutfak robotunda iyice çekelim.
Daha sonra Biberlerin suyunu iyice sıktıktan sonra çekilmiş galeta ve ceviz karışımının olduğu mutfak robotuna ekleyerek macun kıvamına gelene kadar çekelim. Soğanı ve sarımsağı ekleyerek biraz daha çekelim ve iyice karışmasını sağlayalım. 2 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı nar ekşisini ilave edip iyice karışmasını sağlayalım. Tuzu ve kimyonu ilave ettikten sonra bir çatal yardımı ile ezerek karıştıralım.
Muhammaramızı servis tabağına aldıktan sonra bir çatal yardımı ile üzerine yarıklar açalım. 1 Yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı nar ekşisini üstüne ilave ederek servis yapabiliriz.Püf Noktası ;
Notlar ;
- Mutfak robotunuz olmadığı taktirde metal havanda bu mezeyi hazırlayabilirsiniz. Mezenin geleneksel hali, metal havanda dövülerek hazırlanmaktadır.
- Kimyonu çok sevmeyenler 1 tepeleme çay kaşığı ölçüsünde kullanabilirler.
- Hatay yöresinden “Kahke” bulabilirseniz 1 su bardağı parmak galeta yerine 1/2 adet “Kahke” kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
- Muhammara aslında havanda dövülerek hazırlanır. Bu nedenle diğer bir adı da “Dövmeç”tir.
- Antakya’da “Aşur” adı da verilmektedir.
- Ekmek üzeri sürülerek tüketilebileceği gibi, meze olarak da servisi yapılabilmektedir.
Etiketler:Muhammara,Salata - Meze
0 yorum:
Yorum Gönder