Malzemeler :
- 4 yumurta beyazı
- 4 çay bardağı toz şeker
- 2 damla limon suyu (bezelerin rengini daha beyaz yapması için)
Yapılışı :
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun. Sarılarının yumurta akına bir damla dahi bulaşmamasına dikkat etmelisiniz. Tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ekleyip mikserle çırpıyoruz mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya krema pompası ile yağlı kağıt üzerine sıkalım.Fırınımızı 100-110 C ayarlayıp önceden ısıtalım. Tepsiyi sıcak fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar sakın kızartmayın renginin beyaz olması gerekiyor bezelerimiz hazırdır...
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder