Malzemeler:
  • 4 adet ayva
  • Her bir yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker
  • Çok az kırmızı gıda boyası (İsteğe göre)
Kreması:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
Ayvaların kavukları güzelce soyulur tencereye koyulur üzerlerine 2' şer yemek kaşığı şeker eklenir  ayvaların yarısına gelecek kadar su koyulur, gıda boyası eklenir  ve ayvalar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis tabağına yerleştirilir.
Bu arada krema hazırlanır. Krema malzemeleri tencereye koyulur kaynayana dek karıştırılır. Altı söndürülür ve ılıyınca ayvaların ortalarına doldurulur. Soğuyunca servis yapılır. Üzeri fıstık ya da fındıkla süslenir. 
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz