Malzemeler :
  • 1 kilo istavrit
  • 1 adet kuru sogan
  • Bir tutam maydanoz
  • Sıvıyag
  • Limon suyu
  • Tuz
Yapılışı :
İstavritler ayıklanıp yıkandıktan sonra sıvıyag ile yaglanmış tepsiye dizilir.Ve üstüne halka halka dogranmış soganlar yerleştirilir.Ve önceden ısıtılmış 200C fırına verilir.Balık fırında çabuk pişiyor arada açıp bakmak lazım.Balıklar suyunu salıp tekrar çekince üstüne limon suyu ve sıvıyag karışımı sürülür ve maydanoz eklenir.Ve tekrar fırına verilir.Balıklar tam anlamıyla kızarıncaya kadar fırında tutulur.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz