Malzemeler :
  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşer peyniri
  • Tuz, karabiber
Üzeri için :
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Tereyağ
Yapılışı :
  • Karnıbaharı bol tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.
  • Unu , sütün yarısı ile iyice ezerek topaksız hale getiriyoruz ve karnıbaharın her tarafına buluyoruz. Kalan sütü çırpılmış iki yumurta ve yoğurt ile karıştırıp onu da karnıbaharın üzerine döküyoruz tuz ve karabiberini ayarlayarak  karıştırıyoruz.
  • Fırın kabını yağlayalım, içine biraz un serpiştirelim. Karışımı fırın kabına boşaltalım, üzerine kaşar peynirini serpiştirelim.
  • Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kaşarların üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de kızdırılmış tereyağında pul biber dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz