Malzemeler :
Üzeri için :
- 1 adet orta boy karnıbahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşer peyniri
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Tereyağ
Afiyet olsun!
- Karnıbaharı bol tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.
- Unu , sütün yarısı ile iyice ezerek topaksız hale getiriyoruz ve karnıbaharın her tarafına buluyoruz. Kalan sütü çırpılmış iki yumurta ve yoğurt ile karıştırıp onu da karnıbaharın üzerine döküyoruz tuz ve karabiberini ayarlayarak karıştırıyoruz.
- Fırın kabını yağlayalım, içine biraz un serpiştirelim. Karışımı fırın kabına boşaltalım, üzerine kaşar peynirini serpiştirelim.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kaşarların üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de kızdırılmış tereyağında pul biber dökerek servis yapalım.
Etiketler:Fırında Karnıbahar,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder