Malzemeler:
Yapılışı:
- 125 gr tereyağı (margarinde olabilir)
- 1 Su bardağı un
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt (suda olabilir)
- 1 paket toz vanilya (olmaya bilir)
Afiyet olsun
- Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
- Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
- Bu esnada şeker ve süt bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
- Vanilya ,şeker ve süt kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
- Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın
- Servis tabağına kaşık yardımı ile veya dondurma kaşığı ile koyup servis edin.Üzerine cevizde serpebilirsiniz.
Not: Unu yarı yarıya buğday nişastası ile karıştırarak daha kıvamlı bir helva elde edebilirsiniz..
Etiketler:Tatlılar,Un Helvası
0 yorum:
Yorum Gönder