Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı (margarinde olabilir)
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt (suda olabilir)
  • 1 paket toz vanilya (olmaya bilir)
Yapılışı:
  • Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
  • Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
  • Bu esnada şeker ve süt bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
  • Vanilya ,şeker ve süt kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
  • Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın
  • Servis tabağına kaşık yardımı ile veya dondurma kaşığı ile koyup servis edin.Üzerine cevizde serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
Not: Unu yarı yarıya buğday nişastası ile karıştırarak daha kıvamlı bir helva elde edebilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz