Malzemeler ;
  • 1 bağ semizotu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
  • 2 olgun domates (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)
Yapılışı ;
  • Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
  • Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
  • Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.
Afiyet olsun!

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz