Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 bağ semizotu
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
- 2 olgun domates (isteğe göre)
- 1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)
Afiyet olsun!
- Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
- Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
- Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.
Etiketler:Semizotu Yemeği,Yemekler
elinize sağlık
YanıtlaSil