Malzemeler ;
  • 1 kg.dana antrikot veya taze et
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı(eti pişirmek için)
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı(sosu için)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı servis ederken üzerine dökmek için.
  • Yoğurt
Pidesi için ;
  • 1 su bardağı ılık süt,1 su bardağı ılık su,Yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım paket toz maya,iki çay kaşığı tuz,üzeri için yumurta sarısı.Aldığı kadar un.
  • Unu yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.Un ile toparlayarak pide şeklinde yağlanmış tepsiye dizin.15 dakika bekletin.Isıtılmış fırına alın yarım saat bekletin.Kabardıktan sonra tırnak izi yapın.Fırını düğmesini açın ve pişirmeye bırakın.Üzeri kızarınca fırında çıkarın.
Dönerin yapılışı ;
  • Buzluktan çıkardığınız eti yarım saat beklettikten sonra ince ince doğrayın.Yıkayın ve süzgeçte süzülmesini bekleyin.Kuyruk yağını iki üç parçaya bölün teflon tavaya alın,erimesini bekleyin.Tereyağınıda ekleyin ve etinizi elinizle,tavada boşlık kalmayacak şekilde dizin.
  • Et pişince tuzunu ekleyin on dakika daha hafif kızarana kadar pişirin.
  • Sos için zeytinyağını bir tavaya alın,iki çorba kaşığı salçayı kavurun ve içine 1 dolu çay bardağı su koyun,kaynamaya bırakın.Çok hafif katılaştıktan sonra altını kapatın.(isteğe göre içine bir çay kaşığı kekik ekleyebilirsiniz)
  • Pidelerinizi küp küp doğrayın servis tabağınıza alın.Üzerine salçalı sostan dökerek bütün pideleri ıslatın.Isıtığınız fırında yaklaşık 3 dakika bekletin.(Bu arada üç çorba kaşığı tereyağını eritin)Pideleri fırından çıkarın,döneri pidelerin üzerine alın.Üzerine tekrar sos dökün ve erittiğiniz tereyağını sıcakken etin üzerine bolca dökün,yanına iki yemek kaşığı yoğurt koyun, hemen servis yapın.
Not:Yanında közlenmiş biber veya domates ile servis edebilrsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz