Malzemeler ;
  • 500 gr. ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • Zeytinyağ
  • Limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Yapılışı ;
  • Bulguru ıslatacak kadar sıcak su ile ıslatın. 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dk. bekletin.
  • Kırmızı pul biberi az su ile ıslatın, kabarsın.
  • Kuru soğanları küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
  • Biber ve domates salçalarını ekleyip soteleyin.
  • Isladığınız bulguru kimyon ve karabiber ekleyip biraz yoğurun.
  • Yeşil soğanı küçük doğrayıp beyaz kısımları ile yoğurmaya devam edin.
  • Kavrulmuş soğanlı sosu ve ıslanmış pul biberi ekleyin, bulguru ezmeden harmanlayın.
  • Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Küçük doğranmış maydanoz, nane, yeşil soğanın yeşil kısımları,limon suyu, zeytinyağ, tuz ekleyip harmanlayın.
  • Üzerine 1-2 kaşık nar ekşisi döküp karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
  • Marul eşliğinde sunun.
Not; Limonsuyu, zeytinyağı, tuz, narekşisi miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz