Malzemeler ;
Hamuru ;
  • 24 cm.lik kelepçeli kalıp için
  • 250-300 gr. un
  • 150 gr. tereyağ
  • 1/2 kahve fincanı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi ;
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 30 gr. margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 tavuk butu
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 bardak taze mantar
  • 3-4 sap yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 200 gr. kaşer veya dil peyniri
Yapılışı ;
  • Hamur için olan malzemeler karıştırılır. Yağlanmış kalıba taban ve kenar yapılır. Kenar biraz uzun tutulur. Buzdolabına konulur.
  • İçi için un ve margarin bir tencerede pembeleştirilir. Üzerine süt dökülür.Birkaç taşım kaynatılır. Tuz ve karabiberin yarısı eklenir. Hazırlanan beşamel sos bir tarafta bekletilir.
  • Tavuklar iyice yıkanır. Bir tencereye alınır. Ocakta kısık ateşte suyunu verir, çeker. 1 soğan eklenerek üzerini kapatacak kadar su konur ,iyice pişirilir. Suyundan çıkarılarak küçük parçalar halinde doğranır.
  • Yine bir tencerede sıvıyağ ve küçük doğranmış 1 adet soğan sotelenir. Üzerine küçük doğranmış mantarlar da eklenir, mantarlar suyunu verip çekene kadar iyice sotelenir.
  • Yeşil soğanlar ve tavuklar eklenir, sotelenir, karabiber ve tuz eklenir.
  • Beşamel sosla hazırlanan tavuklar karıştırılır. Soğuyunca buzdolabından alınan hamurun üzerine dökülür.
  • Kenardaki hamurlar tavukların üzerine doğru alınarak şekil verilir.
  • Kaşer veya dil peyniri rendelenir.
  • Pişmesinden 20 dk önce peynir tartın üzerine serpilir.
  • 175 C'de 45-50 dk. da pişer. 
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz