MALZEMELER      
  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı Su
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
  • Yarım çay bardağı bitkisel yağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
      YAPILIŞI      
  • Önce soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyalım. (Ne kadar ince kıyılarsa o kadar lezzet verir.)
  • Kıymayı tepsinin içine koyalım, kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsakları da ilave edelim.
  • Sonra bitkisel yağı, kimyonu, yenibaharı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
  • Salçayı 1 su bardağı su ile ezelim ve kırmızı bir sos yapalım.
  • Kıymalı karışımı tepsiye yayalım, üzerine salçalı suyu dökelim.
  • Domatesleri halka halka ve biberleri de uzunlamasına kesip üzerine dizelim.
  • 200 derecelik fırında 35- 40 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz