MALZEMELER      
  • 1 kg ince bulgur
  • Yarım kg taze soğan
  • 1 su  bardağına yakın nar ekşisi
  • 2 su bardağına yakın zeytin yağ
  • 1 demetten fazla maydonoz
  • 4 yemek kaşığı açık biber salçası
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz ,karabiber,nane kimyon ve istediğiniz baharatlar
      YAPILIŞI      
Öncelikle bulguru genişce bir tepsiye dökelim 1 su bardağı suyu döküp bulguru karıştırıp bir kenara çekelim ,diğer yandan soğanları temizleyelim ve küçük yemeklik doğruyalım,maydonozu ince kıyalım, kenara çektiğimiz dinlenmiş olan ve suyunu çeken bulgura salçaları ilave edip elimizle tepsinin üzerine bastırarak çiğ köfte yapar gibi oğuşturarak salçayı bulgura yedirelim, sırasıyla baharatları ,soğanları,ilave ederek ovmaya devem edelim ,en son olarak yağını nar ekşisini maydonozu ilave edip derin bir kaseye alıp marul ile servis yapalım.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz