MALZEMELER      
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 küçük patates
  • 1 dal yeşil soğan 
  • 2 dal maydanoz 
  • 2 dilim kalın kesilmiş etli salam 
  • 2 yumurta 
  • Tuz, karabiber
      YAPILIŞI      
  • Patatesin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayalım.
  • Maydanoz ve yeşil soğanın yeşil yapraklarını çok ince kıyalım.
  • Salamı iri kibrit şeklinde doğrayalım.
  • Tavaya sıyağ ve tereyağını alalım
  • Yağ ısınınca patatesleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Salam ve yeşil soğanı ilave edip 1-2 dakika daha çevirelim. 
  • Cam kasede yumurtaları tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla çırpıp tavaya dökelim.
  • Omletin altı pişince tabak yardımıyla döndürülüp üstü de pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz