Malzemeler ;
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 3 çay kaşığı hardal
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı acı pulbiber(silme çorba kaşığı kullandığım halde acılık hissediliyordu)
  • Aldığı kadar un (2 su bardağına yakın), tuz
Yapılışı ; 
Bir kapta rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı, hardal, yumuşamış tereyağı, pulbiber, tuz ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Unlu tezgahta hamur açılarak istenilen şekilde kesilir(ben kare kare kestim). Üzerine yumurta akı sürülür(ben ayrıca üzerlerine çatalla çizdim), yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180-200 °C de 15-20 dk pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz