Malzemeler ;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı kadar yumuşak tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta (akı hamuruna sarısı üzeri için)
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
Yapılışı ;
Ispnağın sadece yaprakları hafifçe haşlanıp(kaynar sudan geçirilip), mutfak robotunda püre yapılır. Bir miktar un büyük bir kaseye konulur, ortası açılıp diğer malzemeler eklenir, azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Şekil verilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, orta ısıda pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz