MALZEMELER           
  • Yarım kilo doğranmış kestane kabağı 
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Tahin
  • Pekmez
         YAPILIŞI         
  • Kabakları bir tencereye alın, üzerine şekeri ekleyip 1-2 saat ağzı kapalı bekletin.
  • Hafif sulanmış kabakları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabuklu tarafına çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Piştikten sonra soğuyan kabakları, servis tabağına alın, kabuklarını bıçakla sıyırın.
  • İsteğe göre tahin ve pekmez ekleyip servis yapın.

        NOT        
  • Yoğun tahin tadını sevdiğim için kabakların üzerine önce tahini, sonra pekmezi koydum. Ama bir sos kasesinde karıştırılan tahin-pekmez kabakların yanında da servis edilebilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz