MALZEMELER
- Yarım kilo doğranmış kestane kabağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Tahin
- Pekmez
YAPILIŞI
- Kabakları bir tencereye alın, üzerine şekeri ekleyip 1-2 saat ağzı kapalı bekletin.
- Hafif sulanmış kabakları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabuklu tarafına çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
- Piştikten sonra soğuyan kabakları, servis tabağına alın, kabuklarını bıçakla sıyırın.
- İsteğe göre tahin ve pekmez ekleyip servis yapın.
NOT
- Yoğun tahin tadını sevdiğim için kabakların üzerine önce tahini, sonra pekmezi koydum. Ama bir sos kasesinde karıştırılan tahin-pekmez kabakların yanında da servis edilebilir.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder