HAMUR MALZEMELERİ
- 1 kg un
- 1 paker 20gr yaş maya
- Tuz
- Yarım litre kadar ılık su
- 2 tane kesme şeker
- Bir miktar sıvı yağ
( Herhangi bir mayalı hamur yada ekmek hamuru olabilir.)
SOS MALZEMELERİ
- 1 su bardağı domates püresi.
- 1 tatlı kaşığı biber salcası
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Çok az zeytinyağ
İÇ MALZEMELERİ
- Sos
- Sucuk
- Ton balığı
- Yeşil, kırmızı biber
- Kuru soğan
- Kaşar peyniri
- Mozzarelle peyniri
- Minik domates
- Pastırma
- Pizza baharatı yada kekeik.
- Çekirdeksiz zeytin
Arzuya göre herhangi bir malzeme koyabilirsiniz
YAPILIŞI
- Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parça kopartalım, beze yapalım, merdane ile açalım.
- Bir tarafına sosumuzdan 2-3 çorba kaşığı sürelim, üzerine istediğimiz kadar sucuk, biber, kuru soğan dilimi, minik domates dilimi ve son olarak kaşar peyniri, pizza baharatı serpelim.
- Hamurumuzun diğer tarafını iç malzeme yerleştirdiğimiz tarafın üzerine kapatalım. Kenarlarını sıkıca kapatalım ve pişirme tepsimizin üzerine yerleştirelim.
- 200-250 C* Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.
- İsteğe bağlı olarak piştikten sonra pizzalarımızın üzerine tereyağı sürebiliriz.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder