HAMUR MALZEMELERİ           
  • 1 kg un
  • 1 paker 20gr yaş maya
  • Tuz
  • Yarım litre kadar ılık su
  • 2 tane kesme şeker
  • Bir miktar sıvı yağ
( Herhangi bir mayalı hamur yada ekmek hamuru olabilir.) 

          SOS MALZEMELERİ           
  • 1 su bardağı domates püresi.
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Çok az zeytinyağ

          İÇ MALZEMELERİ           
  • Sos
  • Sucuk
  • Ton balığı
  • Yeşil, kırmızı biber
  • Kuru soğan
  • Kaşar peyniri
  • Mozzarelle peyniri
  • Minik domates
  • Pastırma
  • Pizza baharatı yada kekeik.
  • Çekirdeksiz zeytin
Arzuya göre herhangi bir malzeme koyabilirsiniz

         YAPILIŞI         
  • Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parça kopartalım, beze yapalım, merdane ile açalım.
  • Bir tarafına sosumuzdan 2-3 çorba kaşığı sürelim, üzerine istediğimiz kadar sucuk, biber, kuru soğan dilimi, minik domates dilimi ve son olarak kaşar peyniri, pizza baharatı serpelim.
  • Hamurumuzun diğer tarafını iç malzeme yerleştirdiğimiz tarafın üzerine kapatalım. Kenarlarını sıkıca kapatalım ve pişirme tepsimizin üzerine yerleştirelim.
  • 200-250 C*  Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.
  • İsteğe bağlı olarak piştikten sonra pizzalarımızın üzerine tereyağı sürebiliriz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz