Malzemeler:
  • 1 kg. kızılcık
  • 1 kg. toz şeker (eğer biraz kekrek istiyorsanız (600-750 gr arası şekerle yapabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (meyve zaten ekşimsi olduğundan, fazla limon iyice ekşi yapar; o nedenle az kullanıyoruz.)
Yapılışı:
  • Kızılcığı güzelce yıkayın.
  • Mümkünse akşamdan, acilse en az 2-3 saat öncesinden tencereye alıp üzerine şekeri döküp meyveleri örtün.
  • Bekleme süresinden sonra tencereyi ateşe oturtun.
  • Üzerindeki köpükleri ara sıra kevgirle alın.
  • Meyveler taze ve suluysa, genellikle ilave suya gerek olmuyor ama biraz geçkinler ise, o zaman az su ilave edebilirsiniz.
  • Meyvelerin suyunu salıp piştiklerinden emin olunca ocağı kapatın ve soğutun. 
  • Eğer çok sulu kaldıysa bir iki gün güneşlendirin, suyunu yeterince çektiyse o zaman kavanozlara alabilirsiniz.
  • Eğer uzun süre dayanmasını isterseniz klasik usulde konserve etmek için reçeli kaynar haldeyken kavanozlara doldurup, yeni kapaklarını kapatabilirsiniz. Bir de ters çevirdiniz mi, tamamdır..
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz