Malzemeler:
Şerbeti için:
- 10 adet lor kurabiyesi (başka tür kurabiye de olabilir ama özellikle lorlu olanını tercih edin)
Üzerini süslemek için:
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı kadar limon suyu
Yapılışı:
- İsteğe bağlı olarak ceviz veya benzerleri, hindistan cevizi veya tarçın
Afiyet olsun!
- Kurabiyelerinizi uygun büyüklükte bir tepsiye sıralayın (borcam tarzı derince bir tepsi olmasında, şerbeti rahat çekmesi açısından, fayda var)
- Su ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
- Şerbeti ocaktan alır almaz yani en sıcak haliyle kurabiyelerin üstüne dökün (fotoğraf, içinden biraz alınıp servis edildikten sonra çekildiği için seyrek görünüyor, siz kurabiyeleri çok aralıklı durmayacakları bir tepsiye dizin)
- Tercihen bir gece veya hiç olmazsa sabah erkenden öğleden sonraya bekletin.
- *Şerbeti iyice çektiğinden emin olduğunuzda şurubundan üzerine gezdirerek ve ceviz, vs. serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder