Malzemeler:
  • 10 adet lor kurabiyesi (başka tür kurabiye de olabilir ama özellikle lorlu olanını tercih edin)
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı kadar limon suyu
Üzerini süslemek için:
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya benzerleri, hindistan cevizi veya tarçın
Yapılışı:
  • Kurabiyelerinizi uygun büyüklükte bir tepsiye sıralayın (borcam tarzı derince bir tepsi olmasında, şerbeti rahat çekmesi açısından, fayda var) 
  • Su ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  • Şerbeti ocaktan alır almaz yani en sıcak haliyle kurabiyelerin üstüne dökün (fotoğraf, içinden biraz alınıp servis edildikten sonra çekildiği için seyrek görünüyor, siz kurabiyeleri çok aralıklı durmayacakları bir tepsiye dizin)
  • Tercihen bir gece veya hiç olmazsa sabah erkenden öğleden sonraya bekletin.
  • *Şerbeti iyice çektiğinden emin olduğunuzda şurubundan üzerine gezdirerek ve ceviz, vs. serperek servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz