Malzemeler:
  • 60 gr tereyağ
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
  • Muz

Yapılışı:
  • Bir tencerede tereyağ eritilir un ilave edilir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Süt ve şeker ilave edilir karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
  • Mikserle 10 dakika çırpılır.
  • Islatılmış tepsiye dökülür  buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
  • Büyük karelere kesilir.
  • Hindistan cevizi konulan tabağa  muhallebiden bir parça   alınır.
  • İçine muz dilimleri konulur ve rulo yapılır.
  • Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz