Malzemeler:
  • 2 kişilik
  • Malzemeler
  • Yarım paket penne makarna
  • 4 domates
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100gr labne peynir
Yapılışı:
  • Domatesleri ortadan ikiye bölün, bir fırın kabına dizin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz serpin ve 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
  • Kabuklarını soymanıza gerek yok, çünkü fırından çıkınca çok kolay soyulacaklar.
  • Makarnayı tuzlu suda haşlayın, 1 çay bardağı makarna suyunu ayırın.
  • Sosu yapacağınız tavayı ocağa koyup, ısıtın.
  • Zeytinyağı ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin.
  • Fırından çıkmış domatesleri ekleyin.
  • Ayırdığınız 1 çay bardağı makarna suyunu ekleyip 5-10 dakika pişirip, karışımı rondodan geçirin.
  • Pürüzsüz hale gelince içine labne peynirini ekleyin.
  • Tuzunu biberini ayarlayın.
  • Haşlanmış makarnayı ekleyip, iyice karıştırın.
  • İsterseniz domates sosuna doğranmış taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz