Malzemeler:
  • 250 gr Kese Yoğurdu
  • 3 diş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 2 Salatalık
  • 1 tatlı kaşığı kuru Nane
  • 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
Yapılışı:
  • Sarımsakları tuz ile birlikte macun gibi olana kadar dövün. Dövülmüş sarımsak ve kuru nane ile kese yoğurdunu birlikte, iyice çırpın.
  • Salatalıkları yıkayın. iki başını kesin, kabuklarını soymadan (isteğe bağlı) boyuna ince dilimler halinde kesin. Dilimleri ince şeritler halinde kesin ve en son hepsini birlikte ince doğrayın.
  • Doğranmış salatalıkları sarımsaklı, naneli yoğurda katıp, karıştırın.
  • Karışımı servis tabağına yayarak koyun ve üzerine incecik zeytinyağı gezdirin.
  • Toz kırmızıbiber ve  kuru nane ile süsleyin.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz