Malzemeler:
  • 500 gr Taze Fasulye
  • 1 iri Domates
  • 1 iri baş Kuru Soğan
  • 1 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • 1 diş Sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Yapılışı:
  • Taze fasulyeler yıkanır, kılçıkları temizlenerek, her biri 6-8 cm uzunluğunda parçalara ayrılır.
  • Kuru soğan tavla zarı iriliğinde doğranır.
  • Domates kabuğu soyularak, küçük küçük doğranır.
  • Düdüklü tencereye zeytinyağı konur, doğranmış soğan eklenir, bir tutam tuz serpilir ve kısık ateşte soğanlar pembeleşene dek pişirilir.
  • Domates salçası ve 1 diş sarımsak eklenir, 1 dk kadar soğanla birlikte kavrulur.
  • Taze fasulye ilave edilerek, 1-2 dk kavrulur.
  • Doğranmış domates, tuz ve şeker de tencereye konur, malzemenin yarısına gelecek kadar su eklenerek, son kez karıştırılır.
  • Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, önce düdüklü den buhar çıkana kadar harlı ateşte, sonra ocağı kısarak pişirilir.
  • Düdüklü den buhar çıkmaya başlayıp, ocağı kısık ateşe çevirmeniz den 20 dk sonra ocağı kapatın.
  • Düdüklü tencerenin buharını boşalttırıp, kapağını açın ve kapağı tencerenin üzerinde bırakarak, yemeğin tencerenin içinde soğuması için bırakın.
  • Yemeğiniz tamamen soğuyunca, servis tabağına boşaltabilirsiniz.
Not:
Fasulyelerin pişmesi için 20 dk. lık süre yeterli olacaktır, ancak bazı fasulyelerin cinsinden veya tazelik durumundan ötürü bu süre yetmeyebilir. Bunun için düdüklü tencerenin buharını boşalttırıp, kapağını açtığınızda fasulyeler henüz diriyse, kapağı tekrar kapatıp, 5-10 dk kadar daha pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz