Malzemeler ;
  • 4 adet yumurta akı
  • 300 gram toz şeker
  • 1 tutam tuz
Yapılışı ;
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın.
  • Yumurta aklarını geniş cam bir kaseye alın. Toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar yani en az 25 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırparak kabartın.
  • Bezelerin şekiller o kadar önemli değil diyorsanız kaşık kullanarak, şekillerinin düzgün olmasını isterseniz krema torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1'er santimetre aralıklarla paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Pişen bezeleri hemen fırından çıkarmayın önce fırının kapağını aralayın bezeler ılınınca çıkarın. Bezeler tamamen soğuduğunda servis tabağına alın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz