Malzemeler :
Sos için :
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet çarliston biber
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
- 3 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Not: 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.Afiyet olsun!
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dk kadar tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Yeşilbiberleri ve domatesleri minik minik doğrayın.
- Yağı tavaya dökün ve kızdırın. Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
- Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
- Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.
Etiketler:Salata - Meze,Şakşuka
0 yorum:
Yorum Gönder