Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 1 sap taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe göre)
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
Yapılışı:
  • Patatesleri haşlayın ve ılıkken soyup rendeleyin.
  • Rendelediğiniz patateslere zeytinyağı, ince kıyılmış fesleğen, ince kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta 1 diş ezilmiş sarımsak, yoğurt ve mayonezi karıştırıp patateslere ekleyip iyice karıştırın.
  • Orta boy bir kase ya da kek kalıbını hafifçe ıslatın, hazırladığınız salatayı içine aktarın ve kaşık yardımıyla bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın.
  • Servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve baharatlarla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz