Malzemeler:
  • Yarım kilo Çarliston Biber (acı sevenler sivri biber de kullanabilir)
  • 250 gr yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Biberlerinizi yıkayın ve kurulayın. Saplarını kesin 2-3 parçaya bölün. İnce bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkartın.
  • Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Biberleri hafifçe karıştırarak 5 dakika kadar kızartın.
  • Kevgir yardımıyla havlu kağıt serilmiş tabağa alın ve tuzlayın.
  • Ezdiğiniz sarımsakları yoğurt ile karıştırıp servis tabağına aldığınız sarımsakların üzerine dökün ve servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz