Malzemeler ;
Süslemek için ;
- 3 dilim küp küp kesilmiş ekmek içi (2.5 santim kalınlığında kesilmiş, büyükçe ekmek dilimlerinin içi)
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 limon suyu
- 1/2 su bardağı sıcak su (kaynar olamayacak)
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 3-4 adet yarım ceviz veya iri ceviz parçaları
- Maydonoz yaprakları (ince kesilmiş)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Afiyet olsun!
- Ceviz, ekmek içleri, sarımsak ve limon suyunu blendara koyup çekiniz. (Blendarı arada 1-2 saniye duraklamalar yaparak çalıştırınız.)
- Malzemelerin üzerine sıcak suyu ekleyip blendarı tekrar çalıştırınız.
- Yoğurt ve zeytinyağını ilave edip blendarla karıştırınız. Malzemeler krema gibi bir kıvam alacaklar. Tuz ve karabiberi de ekleyip takrar karıştırınız. Eğer yanlarda birikme olursa spatula ile aşağıya itiniz ve blendarla karıştırınız. Gerekirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Bütün malzemeleri karışmış, arzu edilen kıvama gelmiş cevizli taratoru, servis yapacağınız kaba aktararak üzerini arzu ettiğiniz gibi ceviz, kırmızı biber ve maydonozla süsleyebilirsiniz.
- Zeytinyağını üzerinde gezdirip oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis yapınız.
- Yaklaşık 1.5 su bardağı
Etiketler:Cevizli Tarato,Salata - Meze
0 yorum:
Yorum Gönder