Malzemeler;
  • 200 gram semizotu yaprağı (yıkanmış, süzülmüş) (yarım kilo semizotu demetinden yaklaşık 200 gram yaprak çıkıyor. Saplarını ayrıca başka tarifte kullanabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup, küçük küp küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kasığı zeytinyağı
  • 1 çay kasığı tuz
Süslemek için;
  • 1 adet salatalık (süslemek için, soyulup halka halka doğranmış)
  • Semizotunun en üst uçlarından kesilmiş 10-12 yaprak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı;
  • Derin bir kaseye yoğurdu, tuzu, zeytinyağı ve sarımsağı koyarak
  • karıştırınız.
  • Semizotu yapraklarını ince ince keserek kasedeki yoğurtlu karışıma ilave ediniz.
  • Küp küp kesilmiş salatalığı ilave edip iyice karıştırınız.
  • Hazırladığınız karışımı servis tabağına alıp üzerini yuvarlak kesilmiş salatalık dilimleri, kuru nane, kırmızı biber ve semizotu yapraklarıyla süsleyerek soğuk olarak servis yapınız.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz