Malzemeler;
Süslemek için;
- 200 gram semizotu yaprağı (yıkanmış, süzülmüş) (yarım kilo semizotu demetinden yaklaşık 200 gram yaprak çıkıyor. Saplarını ayrıca başka tarifte kullanabilirsiniz)
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup, küçük küp küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kasığı zeytinyağı
- 1 çay kasığı tuz
Yapılışı;
- 1 adet salatalık (süslemek için, soyulup halka halka doğranmış)
- Semizotunun en üst uçlarından kesilmiş 10-12 yaprak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Afiyet olsun!
- Derin bir kaseye yoğurdu, tuzu, zeytinyağı ve sarımsağı koyarak
- karıştırınız.
- Semizotu yapraklarını ince ince keserek kasedeki yoğurtlu karışıma ilave ediniz.
- Küp küp kesilmiş salatalığı ilave edip iyice karıştırınız.
- Hazırladığınız karışımı servis tabağına alıp üzerini yuvarlak kesilmiş salatalık dilimleri, kuru nane, kırmızı biber ve semizotu yapraklarıyla süsleyerek soğuk olarak servis yapınız.
Etiketler:Salata - Meze,Semizotu Salatası
0 yorum:
Yorum Gönder