Malzemeler;
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 su bardağı su
Sos;
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı pul biber
Yapılışı;
  • Derin bir kasede yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırarak, çılbırı servis yapacağınız tabağın içersine hafifçe yayarak koyunuz.
  • Orta boy derin tavaya suyu koyup, tuz, sirke, yağ ilave ediniz.
  • Orta ısıda tavadaki malzemeler kaynayınca yumurtaları teker teker alçaktan suyun içine kırıp kapak kapatmadan pişiriniz.
  • Yumurtaların beyazlarının hemen hemen katılaşana kadar pişiriniz. Yumurta sarılarının ise kayısı kıvamında kalmasına dikkat ediniz.
  • Gerekli kıvamda pişmiş yumurtaları delikli bir kepçeyle dağılmadan alarak servis tabağına aktarınız.
  • Yumurtaların etrafında yoğurt sosunu gezdirip, kırmızı pul biber serperek sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun!

Yaklaşık 5 ila 8 dakika arasında hazırlayabileceğiniz bu sevilen yemek için bazı notlar;
  • Kaynayan suyun içersine koyulan sirke, yumurta beyazlarının fazla dağılmamasına yardımcı olur.
  • Pişme süresi, yumurtalar oda sıcaklığında ise, dolaptan yeni çıkmış yumurtaya göre yaklaşık 40-50 saniye daha kısa olur.
  • Yumurtaları suyun içersinden çıkardıktan sonra, pişmeye devam etmemesi için hemen yoğurt sosunun üzerine yerleştiriniz.
  • Arzu ederseniz yumurtaları bir kaseye teker teker kırıp, oradan kaynayan suya aktarabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz