Malzemeler;
Sos;
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı;
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kırmızı pul biber
Afiyet olsun!
- Derin bir kasede yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırarak, çılbırı servis yapacağınız tabağın içersine hafifçe yayarak koyunuz.
- Orta boy derin tavaya suyu koyup, tuz, sirke, yağ ilave ediniz.
- Orta ısıda tavadaki malzemeler kaynayınca yumurtaları teker teker alçaktan suyun içine kırıp kapak kapatmadan pişiriniz.
- Yumurtaların beyazlarının hemen hemen katılaşana kadar pişiriniz. Yumurta sarılarının ise kayısı kıvamında kalmasına dikkat ediniz.
- Gerekli kıvamda pişmiş yumurtaları delikli bir kepçeyle dağılmadan alarak servis tabağına aktarınız.
- Yumurtaların etrafında yoğurt sosunu gezdirip, kırmızı pul biber serperek sıcak olarak servis yapınız.
Yaklaşık 5 ila 8 dakika
arasında hazırlayabileceğiniz bu sevilen yemek için bazı notlar;
- Kaynayan suyun içersine koyulan sirke, yumurta beyazlarının fazla dağılmamasına yardımcı olur.
- Pişme süresi, yumurtalar oda sıcaklığında ise, dolaptan yeni çıkmış yumurtaya göre yaklaşık 40-50 saniye daha kısa olur.
- Yumurtaları suyun içersinden çıkardıktan sonra, pişmeye devam etmemesi için hemen yoğurt sosunun üzerine yerleştiriniz.
- Arzu ederseniz yumurtaları bir kaseye teker teker kırıp, oradan kaynayan suya aktarabilirsiniz.
Etiketler:Çılbır,Salata - Meze
0 yorum:
Yorum Gönder