Malzemeler ;
  • 1 paket kelebek makarna (paket üzerindeki tarife göre pişirilmiş)
  • Yarım kg yoğurt
  • 4-6 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ (tercihen karışık kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı ;
  • Yoğurdu derin bir karıştırma kabına alıp içersine tuz ve sarımsak ilave ederek tel karıştırıcı ile iyice karıştırınız. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında bekletiniz.
  • Hazırladığınız makarnayı sıcak olarak servis tabağına yerleştiriniz.
  • Naneli sosu hazırlamak için küçük bir tavaya yağın tamamını koyup orta sıcaklıkta bir ısıda ısıtınız. yağ ısınıp hafif köpürmeye başlayınca kırmızı biber ve naneyi atarak renkleri kararmıyacak şekilde çok az bir süre pişiriniz.
  • Makarnanın üzerine önce yoğurdu yayıp onun üzerine tereyağlı karışımı gezdiriniz, sıcak olarak tüketiniz.
Afiyet olsun!
Not ;
  • Tereyağ, nane ve kırmızı pul biberle çok çabuk hazırlandığı için, makarna önceden hazırlanıp sıcak olarak servis tabağına yerleştirilebilir.
  • Makarnayı, arzu ederseniz ayrı ayrı tabaklara koyduktan sonra da yoğurt ve tereyağlı sos ilave edebilirsiniz.
  • Eğer tereyağlı sos soğursa, içersindeki malzemeleri yakmadan ısıtıp yeniden kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz