Malzemeler ;
Ekmek hamuru için ;
  • 2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un (320 gr)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
İçi için ;
  • 5 yemek kaşığı çekirdeksiz zeytin
  • 2-3 adet çeri domatesi
  • 1 sap pırasa
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  • Ekmek hamuru için gerekli tüm malzemeyi derin ve geniş bir yoğurma kabına alın.
  • Hamuru yoğurup top haline getirin ve üzerine bir bez örterek 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken yıkadığınız domates, çekirdeksiz zeytinleri ve pırasayı ince ince doğrayın. Peynir rendesini de içine ekleyerek karıştırın.
  • Fotoğraftaki gibi şişen hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hiç yoğurmadan merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
  • Açtığınız hamurun üzerinde zeytinyağı gezdirin ve harcı içine yayın.
  • Harcın tamamını yayınca fotoğraftaki gibi rulo yapın ve 2 parmak kalınlığında doğrayın.
  • Fırın tepsisine ekmek dilimlerini dizin ve üzerine zeytinyağı gezidirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişen ekmekleri fırından aldıktan hemen sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz