Malzemeler ;
Ekmek hamuru için ;
İçi için ;
- 2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un (320 gr)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
- 5 yemek kaşığı çekirdeksiz zeytin
- 2-3 adet çeri domatesi
- 1 sap pırasa
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Afiyet olsun!
- Ekmek hamuru için gerekli tüm malzemeyi derin ve geniş bir yoğurma kabına alın.
- Hamuru yoğurup top haline getirin ve üzerine bir bez örterek 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirin.
- Hamur dinlenirken yıkadığınız domates, çekirdeksiz zeytinleri ve pırasayı ince ince doğrayın. Peynir rendesini de içine ekleyerek karıştırın.
- Fotoğraftaki gibi şişen hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hiç yoğurmadan merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
- Açtığınız hamurun üzerinde zeytinyağı gezdirin ve harcı içine yayın.
- Harcın tamamını yayınca fotoğraftaki gibi rulo yapın ve 2 parmak kalınlığında doğrayın.
- Fırın tepsisine ekmek dilimlerini dizin ve üzerine zeytinyağı gezidirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Pişen ekmekleri fırından aldıktan hemen sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Etiketler:Kahvaltılık,Zeytinli ve Pırasalı Ekmekler
0 yorum:
Yorum Gönder