Malzemeler ; (15 adet)
Süslemek için ;
- 125 gr. margarin
- 1 Su bardağı un
- 1 Su bardağı şeker
- 1 kg. süt
- 1 Paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı ;
- Şam fıstığı veya çekilmiş antep fıstığı
Un ile yağ çok hafif kavrulur. Diğer malzemeler de içine katılır ve karıştırılarak muhallebi yapılır. Muhallebi pişince ocaktan alınır ve 10 dakika blender ile çırpılır. Islatılmış fırın tepsisinin içine dökülür. Bir spatula yardımı ile düzeltilir ve bir gece dolapta bekletilir. Tepsinin kısa tarafı 5’e, uzun tarafı 3’e bölünür. Dikdörtgen parçalar oluşturulur. Tüm tepsiye ceviz dökülür. Dikdörtgen parçalar rulo şeklinde sarılır ve hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır. Üzerleri antep fıstığı ile süslenir.
Afiyet olsun!
Etiketler:Lokum Tatlısı,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder