Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 7-8 adet turunç
- 1,5 kg şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
Afiyet olsun!
- Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur.
- Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır.
- Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir.
- Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır.
- Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir.
- Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır.
- Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
- Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır.
- Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır.
Etiketler:Reçel,Turunç Reçeli
0 yorum:
Yorum Gönder