Malzemeler ;
  • 7-8 adet turunç
  • 1,5 kg şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu
Yapılışı ;
  • Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur.
  •  Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır.
  •  Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir.
  • Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır.
  • Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir.
  • Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır.
  • Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  • Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır.
  • Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz