Malzemeler ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal (azaltabilirsiniz)
  • 2/3 su bardağı mısır unu
  • 3/4 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı ;
  • Yumurtalar beyaz ve köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.
  • Süt ve bal eklenir.
  • Geriye kalan kuru malzemeler birbirleriyle karıştırılıp sıvı karışıma eklenir.
  • En son eritilmiş yağ hamura eklenir.
  • Yağlanmış kalıba dökülür.
  • 200 C' de 20 dk. kadar pişirilir.
* Verilen ölçü çapı 20- 22 cm. lik yuvarlak kalıp içindir.
** Uzun dikdörtgen kalıp için 2 ölçü mısır ekmeği hamuru yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz