Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı bal (azaltabilirsiniz)
- 2/3 su bardağı mısır unu
- 3/4 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yumurtalar beyaz ve köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.
- Süt ve bal eklenir.
- Geriye kalan kuru malzemeler birbirleriyle karıştırılıp sıvı karışıma eklenir.
- En son eritilmiş yağ hamura eklenir.
- Yağlanmış kalıba dökülür.
- 200 C' de 20 dk. kadar pişirilir.
* Verilen ölçü çapı 20- 22 cm. lik yuvarlak kalıp içindir.
** Uzun dikdörtgen kalıp için 2 ölçü mısır ekmeği hamuru yapın.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Mısır Ekmeği
0 yorum:
Yorum Gönder