Malzemeler ;
  • 1 kilo sote kesilmiş dana ciğeri (Kuzu ciğeriyle de yapabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı+1 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Kızartma için 1,5-2 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı ;
  • Ciğeri yıkayın ve suyunu iyice süzün.
  • Unu ve baharatları geniş bir tepside karıştırın ve tepsinin dibine yayın.
  • Ciğerleri unlu karışımın üzerine koyup, elinizle altüst ederek karıştırın.
  • Kızartma tavasında yağı iyice kızdırıp, ciğerleri tavanın alacağı kadar miktarlarda bölerek kızartın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz