Malzemeler (8-10 kişilik) ;
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet kabak
  • 4 adet dolmalık kırmızı biber
  • Tuz
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Sos malzemesi
  • 6 domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz
Hazırlanışı ;
  • Patlıcanları kabuklarını soyup doğrayın, tuzla ovun ve üzerine patlıcanları geçecek su koyarak diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletin.
  • Patatesi, kabağı soyup doğrayın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
  • Patlıcanın suyunu süzün, bütün sebzeleri cam bir fırın kabına alıp tuzu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • 200 derece fırında alt ve üstü açarak patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Sebzeleri fırına verdikten sonra domatesleri ortadan ikiye bölüp bir sos tenceresine rendeleyin.
  • İnce doğradığınız sarımsakları ve tuzu ekleyip orta ateşte kıvamı biraz koyulaşana kadar 10-15 dakika civarı kaynatın.
  •  Sebzeler piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp domates sosunu ekleyin ve karıştırın.
Not ;Bu yemeği soğuk olarak tüketince daha lezzetli oluyor. O yüzden yemekten epey önce hazırlayıp bekletebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz