MALZEMELER      
  • 3 su bardagı un
  • 3 su bardagi su
  • Tuz
      YAPILIŞI      
Tüm malzemeyi derince bir çırpma kabında, mikserle, iyice karışana ve topak kalmayana kadar çırpıyoruz. Kıvamı resimde de görüldüğü gibi çok koyu bir ayran kıvamında olacak. Undan una çok farkede biliyor. O yüzden kıvamı tutturmak için un ya da su ilavesi yapmak gerekebilir. Sonra teflon tavayı iyice ısıtıp – orta ile yüksek arası bir ısıda – karışımdan bir kepçe alıp tavaya dokuyoruz. Sonra hızlı bir şekilde karışımı tavayı çevirerek, tavanın tabanına eşit olarak yayıyoruz. Altı kızarana kadar bekletip, bir spatula ile ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz. Kalan karışımı da ayni şekilde pişirip bitiriyoruz.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz