MALZEMELER
- 250 gram tereyağ
- 1 yumurta (akı üzerine sarısı içine)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 1 cay bardağı yoğurt
- Kabartma tozu, un
- Üzerine susam
İÇERİSİNE
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı seker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Hamur yoğurulup dört bezeye ayrılır. Bir parça hamur tezgaha alınıp yaklaşık 30 cm eninde dikdörtgen şeklinde açılıp içine tahin şeker ceviz karışımı sürülür ve rulo sarılıp ikişer parmak genişliğinde kesip önce yumurta akına sonra susama bulanıp tepsiye dizilir. 190 derece ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder