MALZEMELER      
  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
      İÇERİSİNE     
  • 500 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
      YAPILIŞI      
  • Yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Yufkalardan 1 tanesini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine bir fırça ile 1-2 kaşık sosundan sürün.
  • 10 adet yufkayı anlatılan şekilde üst üste yerleştirin. En üste sos sürmeyin. 
  • Peyniri ufalayın. Maydanozları küçük doğrayıp karabiberle beraber peynire karıştırın.
  • Peynirin 1/3 kadarını yufkanın üzerine serpin. Üzerine 10 adet yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirin.
  • En üste sos sürmeyin ve peynirli içi serpin. 
  • Bütün yufkaları bitirince en üstüne kalan sosunu sürün ve bir bıçak ile dilimleyin.
  • Yufkaların sosunu iyice çekmesi için buzdolabında birkaç saat veya 1 gün dinlendirin.
  • 180 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz