MALZEMELER      
  • 1 kg. ıspanak
  • 250 gr. kuzu kıyma
  • 150-200 gr. tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • Karabiber
  • Acı kırmızı pulbiber
  • Tuz
      YAPILIŞI      
  • Ispanağı temizleyin. İyice yıkayın. İri doğrayın. Sıcak suda bir taşım kaynatın. Hemen ocaktan alın. Süzgeçte süzün. Sadece süzün sıkmayın (*burası çok önemli*). Ispanaklar sulu ve biraz dirice kalmalı, erimemelidir.
  • Ayrı bir tavada kıymayı 3 yemek kaşığı su ve bir fiske tuz ile devamlı karıştırarak kavurun. Kıyma suyunu verip çektikten sonra 3 kaşık tereyağ ekleyerek kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
  • Ispanakları kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırıp yayvan bir tavaya yayın. Üzerini kaşık ile düzeltin.
  • Tavayı ocağa alın. Ispanakların üzerine yumurtaları aralık bırakacak şekilde kırın.
  • Ayrı bir küçük tavada kalan tereyağını iyice kızdırıp yumurtaların üzerine dökün. Yumurtaların üzeri dökülen yağın sıcaklığında pişmelidir.
  • Tavanın kapağı kapalı halde 2 dk. kadar kısık ateşte tutun.
  • Ocaktan aldıktan sonra üzerine karabiber serpip sıcak halde bekletmeden servis yapın.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz