MALZEMELER      
  • 2 su bardağı un  (220 gr)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı tereyağı  (100 gr)
  • Yarım su bardağı ayran (Süt ya da su kullanılabilir)
     YAPILIŞI     
  • Unu derin bir yoğurma kabına alın, kabartma tozu, şeker ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine küp küp doğradığınız tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla tereyağını  ve unu kum gibi oluncaya kadar yoğurun. (tereyağını elinizin sıcağı ile eritmeden bu işlemi yapın.)
  • Sonunda küçük topaklar halinde bir hamur ortaya çıktığında yarım su bardağı ayranı hamura ilave edin.
  • Hamuru elinizle hızlıca karıştırıp hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hamurun sağından ve solundan sıkıştırarak ortada toplayın.
  • Yine hızlıca 5-6 kez yoğurup unladığınız tezgahta  merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın.
  • İnce ağızlı bir bardak ya da çember bir kurabiye kalıbı yardımıyla daireler kesip fırın tepsisine alın.
  • 220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz