MALZEMELER      
  • 1 kg taze börülce
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan (doğranmış)
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su (150-200 ml)
  • Tuz
     YAPILIŞI     
  • Börülceleri ayıklayın ve doğrayın.
  • Soğanı zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Börülceyi tencereye alın, rengi dönene kadar kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyin, düdüklü tencerenizin pişirme ayarına göre pişirin. (Benimkinde 20 dakikada pişiyor.)
  • Ocağı kapatıp, tencerenin buharını çıkarttıktan sonra tuzunu ekleyin. 
Afiyet olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz