MALZEMELER      
  • 3 kilo süt (gerekirse 1 su bardağı ekleyin)
  • 2 servis kaşığı dolusu nişasta
  • 3 servis kaşığı dolusu pirinç unu
  • 3 - 3,5 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya 
      YAPILIŞI      
  • Süt, nişasta, pirinç unu ve şekeri ocakta devamlı karıştırarak kaynatın. Bir kaç taşım kaynattıktan sonra vanilyaları ekleyin. Mikser ile 5 dk. çırpın.
  • 38 cm. çapındaki bir ince alüminyum tepsinin tabanını su ile ıslatıp muhallebiyi içine boşaltın.
  • Çok kısık olmayan ocakta, tepsiyi 2-3 dk. aralıklarla çevirerek muhallebinin tabanını yakın. 
  • Bu işlem yaklaşık 35-40 dk. sürer.
  • Tabanını iyice yaktıktan sonra ocaktan alın ve soğuyunca buzdolabına alın.
  • En az 6 saat tercihen 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün su ile ıslatılmış bıçak ile kesin. Su ile ıslatınmış ucu keskin bir mala ile tabanını kazıyarak bir dilim alın ve ters çevirerek tabağa yerleştirin.
  • İsterseniz aralarına yeşil antep fıstığı veya tarçın serperek sunun. Yanında sade dondurmayı mutlaka bulundurun.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz