HAMUR MALZEMELERİ
- Yarım çay bardağı süt ( küçük tipli çay bardağı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
İÇ MALZEMELERİ
- 1 kg kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Kekik
- 1 yumurta sarısı + 1 kaşık erimiş tereyağı
YAPILIŞI
- Maya ılık suya ıslanarak kalan malzemeleri ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzerini kapatarak bir saat kadar dinlendirilir.
- Kuzu etleri küçük zar şeklinde doğranır.
- Tencereye konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- 1 kaşık tereyağı ekleyerek kuzu etleri iyice kavrulur.
- Tuz ve arzu edilirse karabiber,kırmızı biber kullanılabilir.(ben yalnız tuz ekledim)
- Mayalanmış hamur 3 yada 4 beze haline getirilir.( arzu ettiğiniz büyüklüğe göre 3 yada 4 beze olması)
- Merdaneyle ince bir şekilde açılan hamurun üzerine kavurmadan yayılarak kenarları içi doğru kapatılır.
- Erimiş tereyağlı yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürülür.
- Yağlı kağıt serili tepsiye konularak önceden ısıtılmış 250 derecelik fırına konulur.
- Pişmeye yakın üzerine bolca kaşar serpilip beş dakika kadar daha fırında bekletilir.
- Fırından alıp üzerine kekik serptikten sonra sıcak servis yapılır.
- Kalan hamurlar da bu şekilde tamamlanır.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder