HAMUR MALZEMELERİ           
  • Yarım çay bardağı süt ( küçük tipli çay bardağı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • Alabildiği kadar un
          İÇ MALZEMELERİ           
  • 1 kg kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kekik
  • 1 yumurta sarısı + 1 kaşık erimiş tereyağı
         YAPILIŞI         
  • Maya ılık suya ıslanarak kalan malzemeleri ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzerini kapatarak bir saat kadar dinlendirilir.
  • Kuzu etleri küçük zar şeklinde doğranır.
  • Tencereye konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • 1 kaşık tereyağı ekleyerek kuzu etleri iyice kavrulur.
  • Tuz ve arzu edilirse karabiber,kırmızı biber kullanılabilir.(ben yalnız tuz ekledim)
  • Mayalanmış hamur 3 yada 4 beze haline getirilir.( arzu ettiğiniz büyüklüğe göre 3 yada 4 beze olması)
  • Merdaneyle ince bir şekilde açılan hamurun üzerine kavurmadan yayılarak kenarları içi doğru kapatılır.
  • Erimiş tereyağlı yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürülür.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye konularak önceden ısıtılmış 250 derecelik fırına konulur.
  • Pişmeye yakın üzerine bolca kaşar serpilip beş dakika kadar daha fırında bekletilir.
  • Fırından alıp üzerine kekik serptikten sonra sıcak servis yapılır.
  • Kalan hamurlar da  bu şekilde tamamlanır.
Afiyet olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz