MALZEMELER        
  • 3 litre süt
  • 6 su bardağı su
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu (silme)
  • 1 paket vanilya
        YAPILIŞI        
  • Ayıklanan ve yıkanan pirinçler, büyük bir tencereye koyulur ve üzerine 6 su bardağı su eklenerek, pirinçlerin suyu tamamen çekmesi sağlanır.
  • Suyunu çeken pirinçlerin üzerine soğuk süt dökülerek karıştırılır.
  • Küçük bir kasede pirinç unu ve vanilya, biraz suyla çırpılarak topaklanması engellenir ve tencere dökülür.
  • Süt biraz kaynayıp, sütlaç koyulaşmaya başlayınca, şeker ilave edilerek son bir kez harlı ateşte kaynatılır.
  • Arzu edilen kıvam elde edildikten sonra (koyu kıvam için çok kaynatılır, sulu kıvam için az kaynatılır.) sütlaç sıcakken kaselere boşaltılır.Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine tarçın ve kavrulmuş fındık serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz