- Yarım litre süt
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.
- Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp fırın tepsisine oturtularak fırına konur. Tepsiye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.
- Fırında suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir.
- Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.
NOT
Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz. Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.
Afiyet Olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder