MALZEMELER        
  • Yarım litre süt
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
  • 1 paket vanilya
         YAPILIŞI         
  • 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.
  • Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp fırın tepsisine oturtularak fırına konur.  Tepsiye  kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.
  • Fırında  suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir.
  • Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.
        NOT        
Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz. Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.
Afiyet Olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz