MALZEMELER      
  • 1 yumurta ( sarısı hamurun içine, beyazı üzerine.)
  • 250 gr  tereyağı. ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağının yarısı sıvı yağ, yarısı su olacak.
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker. ( tepeleme olacak )
  • 1 tatlı kaşığı tuz. ( silme olacak )
  • 1 paket kabartma tozu.
  • Aldığı kadar un. ( yumuşak bir hamur olacak )
      ÜZERİ İÇİN      
  • Susam.
  • Çörek otu.
      YAPILIŞI      
Un ve kabartma tuzu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına koyalım ve güzelce karıştıralım. Daha sonra kabartma tozunu ve aşamalı olarak unumuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. ( Kesinlikle hamurumuz sert olmamalı. )
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz