MALZEMELER      
  • 4 adet patlıcan
  • 6 adet sivribiber
  • 4 adet domates
  • 4 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
  • Tuz, kırmızıbiber, kekik,tarhunotu
  • İsteğe göre üzerine yoğurt
      YAPILIŞI      
  • Patlıcan,biber,ve kabakları üzerine bir kaç kesik atıp, domatesleri de ikiye bölüp fırında közleyin.
  • Fırından çıkarınca biraz soğuduktan sonra , hepsinin kabuklarını soyun ve bir kabın içine küçük küçük doğrayın.
  • Sarımsakları dövün ve doğradığınız  kabak patlıcan,domates ve biberlerin üzerine ekleyin.
  • Tuz, baharat çeşitlerini ve zeytinyağını da ekleyip bütün malzemeleri iyice karıştırın.
  • Salatamızı buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Üzerine nar ekşisi ve isteğe göre yoğurt gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz